- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.6 |
Eidam 30 % průměr | 20 |
Rajský protlak | 20 |
Rajčata | 90 |
Cibule | 25 |
Špagety bezvaječné syrové | 90 |
Vepřová krkovice (syrová) | 100 |
Olej běžný (průměr) | 15 |
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý
Energetická hodnota celkem: 3314 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 76,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Špagety uvaříme téměř doměkka, necháme okapat a promastíme 1/5 dávky tuku. Oloupanou,jemně nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na zbylé části tuku, přidáme na drobnější kostičky nakrájené vepřové maso, krátce je osmahneme, osolíme, opepříme a dusíme 20-30 minut. K podušenému masu přidáme opláchnutá očištěná a nakrájená rajčata a společně krátce dusíme. Nakonec přidáme rajčatový protlak, směs znovu krátce podusíme a podle potřeby přisolíme. Při expedici dáme na talíř dávku horkých špaget a do jejich středu vložíme dušené maso s rajčaty. Jednotlivé porce posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.